Skellefteföretagen som har jobben vi helst vill ha

 

Ingenjör, säljare eller administratör?
Grattis!
Då har du kunskaper som de flesta andra vill ha – och chansen att hitta din drömarbetsgivare i Skellefteå.

Ingenjör, det är titeln de flesta svenskar vill har på sitt CV. Det visar en undersökning där svenskar fått svara på frågan vilket deras drömyrke är. På andra plats hittar du säljare följt av administratör. Troligtvis gäller liknande statistik i Skellefteå.

- Vi brukar följa de trender som gäller i övriga riket. Jag upplever att det är yrken som Skellefteborna också skulle placera i topp på sin drömlista, säger Albin Mannberg, vd på företaget Preoption som är en av Skellefteås största digitala samlingsplatser för arbetstagare och lokala arbetsgivare.

Fler lediga tjänster
Flera av de yrken som finns på drömlistan har du också chansen att söka i Skellefteå redan i dag. I alla fall om du har de kunskaper som krävs. Många företag i Skellefteå kvalar in som verkliga drömarbetsgivare. 
– Bara just nu har vi till exempel många ingenjörstjänster ute, jobb som ekonom och flera tjänster som programmerare. Och det hos riktigt tunga företag som Brokk, Outotec och Tieto. 

Populär kombination
En förklaring till att ingenjör hamnar topp ett beror bland annat på att yrket oftast bjuder på utvecklande och varierande arbetsuppgifter. Samtidigt krävs kunskaper inom teknik, men också förmågan att lösa problem och att samarbeta. En kombination som många drömmer om att ha i sitt arbete. 

Drömarbetsgivare i Skellefteå

Arbetsgivare i teknikbranschen

Arbetsgivare i IT-branschen

Arbetsgivare i industribranschen

Topp tio: De här jobben drömmer vi om att ha

1. Ingenjör 

2. Säljare 

3. Administratör 

4. Projektledare 

5. Kommunikatör/marknadsförare 

6. Ekonom 

7. Programmerare 

8. Lärare 

9. Maskinoperatör 

10. Managementkonsult

För dig som är sugen på ett nytt jobb kan du connecta med PreOption. Då får du en prenumeration på lediga tjänster och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor när du registrerar dig så hör vi av oss via mejl när vi hittar jobbet vi tror passar dig.

 
 


Källa: Manpower Work Life

 
Albin Mannberg