Inom IT-branschen finns framtidens jobb

 

Att jobb inom IT är något som kommer behövas i framtiden är förmodligen ingen överraskning för dig. Företag inom alla branscher jobbar ständigt för att effektivisera sina arbetsprocesser, ofta med hjälp av företag med kunskap inom IT. Något som kanske däremot kanske kommer som en överraskning är att Skellefteå är en stad med väldigt goda möjligheter att jobba inom IT-branschen. Allt från lokala till världsledande företag finns i staden, alla har de gemensamt att de växer, och de växer snabbt.

Vad innebär det att jobba inom IT?

Företag inom IT kan jobba med en mängd olika saker, vilket innebär att det finns en mängd olika arbetsuppgifter. Här är några exempel på titlar som finns inom IT-yrken:

  • Dataingenjör: Arbetar med att utveckla datasystem.

  • Utvecklare: Det finns olika typer av utvecklare, bland annat apputvecklare och databasutvecklare. En utvecklare kollar vilka behov som finns och hittar sedan en smidig lösning på hur de behoven ska täckas.

  • IT-designer: Designer webbplatser och appar.

Vilka arbetsgivare finns inom IT-branschen i Skellefteå?
Tieto
Atea
NUITEQ
Bizview
Ricoh IT Partner
Elecosoft

För dig som är sugen på ett nytt jobb kan du connecta med PreOption. Då får du en prenumeration på lediga tjänster och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor när du registrerar dig så hör vi av oss via mejl när vi hittar din match.

 
Albin Mannberg