Fem life hacks som ökar din produktivitet

 

Ägnar du också för mycket tid åt fel saker?
Ingen fara. 
Här är fem life hacks som ökar din produktivitet på jobbet och gör ditt liv lite roligare. 

När du ändå är på arbetet – spendera mer tid på sådant som ger både dig och din arbetsgivare något mer tillbaka. 

- Det finns så mycket som du kan ändra på med små medel, om du bara tänker till. Sådant som får dig som person att må bättre samtidigt som du och din arbetsgivare når de mål ni har satt upp, säger Albin Mannberg, vd på PreOption som är en av Skellefteås största digitala samlingsplatser för arbetstagare och lokala arbetsgivare. 

Fira ofta
Ett tips är till exempel att sätta upp dagliga mål, och fira dem ofta när de har uppnåtts. 
- Det kan vara alltifrån att äta en extra god bulle till att fira med en middag med hela avdelningen när större mål klarats av. Livet blir så mycket roligare och peppande när du också reflekterar över och uppmärksammar det du har åstadkommit. 

Här är fem life hacks du måste ha koll på – för ett produktivare och roligare arbetsliv: 

  1. Gör det tyngsta arbetet först: Efter att ha klarat av det värsta först känns allt därefter så mycket enklare.  

  2. Gör något nytt varje dag: Omväxling förnöjer och gör dina arbetsuppgifter så mycket intressantare. 

  3. Sätt dagliga mål och fira dem ofta: Det är viktigt att ge sig själv en klapp på ryggen ibland. Det sporrar och peppar. 

  4. Träffa en HR-specialist ofta: Antingen din personalansvariga på jobbet eller någon extern HR-specialist, som kan fungera som mentor och påminna dig om vilka karriärmöjligheter som finns på din arbetsplats. 

  5. Nollställ hjärnan med en app – det kan vara stressande att ha många saker att fokusera på samtidigt. Jobba därför med en sak i taget och ta en paus mellan olika arbetsuppgifter. Det gör dig definitivt mer produktiv. Något som kan hjälpa dig att varva ned och bli klartänkt igen mellan uppgifterna är meditation. Det finns många populära appar för det, två av dem är Headspace och 10% happier.    

För dig som är sugen på ett nytt jobb kan du connecta med PreOption. Då får du en prenumeration på lediga tjänster och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor när du registrerar dig så hör vi av oss via mejl när vi hittar din match.

 
Albin Mannberg