Checklista – för att lyckas på jobbintervjun

 

En självklar del i att söka jobb är arbetsintervjun. Kanske har du varit på många, kanske ska du snart på din första. Oavsett vill vi ge dig några bra tips att tänka på före, under och efter intervjun!

1. Kom i tid!
Kanske är en självklarhet, men ändå en otroligt viktig punkt. Det finns en anledning till varför man brukar säga att första intrycket är viktigt, för det är det. Arbetsgivaren har avsatt tid för att träffa just DIG, slösa inte bort personens tid genom att komma sent.

2. Var förberedd
Du har förmodligen varit på intervju tidigare, eller känner personer som har det. Förbered dig på frågor som kan komma och fundera på vad du vill svara. Bara en liten stunds betänketid innan intervjun gör att du kan ge bättre svar.

3. Klä dig passande
Kom inte med din urtvättade t-shirt och slitna jeans. Å andra sidan kanske det inte alltid passar med kostym heller. Hela, rena, ”vanliga” kläder brukar funka, lagom är bäst som man brukar säga!

4. Kolla upp företaget
Du behöver inte veta allt om företaget men att ha gjort en liten bakgrundskoll är bra. Du kommer framstå som någon som har koll och är intresserad samtidigt som du enklare kan svara på frågorna som ställs.

5. Sitt inte och vänta på svar
Det kan vara svårt att veta vad man ska göra när intervjun är slut, sitter är att man bara sitter och väntar på svar. Hör av dig istället, ett enkelt mejl där du tackar för intervjun är perfekt. Kanske får du användning av tipsen snart, vi har massa lediga jobb du kan söka!

För dig som är sugen på ett nytt jobb kan du connecta med PreOption. Då får du en prenumeration på lediga tjänster och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor när du registrerar dig så hör vi av oss via mejl när vi hittar din match.

 
Albin Mannberg