5 saker du ska kräva av din arbetsgivare

 

Beröm, feedback eller en värmande dunk i ryggen. 
Hur ofta får du det på ditt jobb?
Här är fem saker du ska kunna kräva av din arbetsplats – och en lista på företag som har det du söker. 

De flesta tillbringar 35 till 40 timmar i veckan på sitt jobb. Då är det viktigt att trivas. För de företag som vill knyta till sig talanger och behålla duktiga medarbetare är det en självklarhet att jobba med sin personalkultur och ha en strategi för hur man behandlar sina anställda. I Skellefteå finns många företag som är högst medvetna om vad som krävs för att erbjuda en attraktiv arbetsplats, och här på preoption.se kan du läsa om flera av dem och se vilka lediga tjänster de har ute just nu. 

Konkurrensen om kompetenta medarbetare fortsätter dessutom ständigt att öka. Om tio år väntas det till exempel saknas hela 50 000 ingenjörer i Sverige. För att lyckas locka framtidens personal behövs därför något mer än en bra lön och en titel. Ändå kan du som arbetstagare inte begära vad som helst. Men här är några saker som du kan kräva av din arbetsplats. 

1. Feedback och beröm
De tar dig väl inte för givet? Om du aldrig får beröm, tack eller värmande dunkar i ryggen – då ska du kanske börja se dig om efter en annan arbetsgivare? Att ge beröm är inget som kostar din arbetsgivare något och alla människor behöver få uppskattning ibland – även du! 

2. Trevliga kollegor
Ofta rankas ”trevliga kollegor” högt i undersökningar när det gäller vad som är viktigt för att trivas på sin arbetsplats. Och oj så hemskt om du ska arbeta åtta timmar om dagen med personer du inte gillar. 

3. Möjlighet att utvecklas
Att utvecklas, utmanas och lära sig nya saker är en av människans största drivkrafter. Därifrån kommer glöd, passion och glädje. Känner du att du inte får möjlighet till det i dag finns det många andra arbetsgivare i Skellefteå som satsar hårt på det här området.   

4. Bra chefer
Ledarskapet på en arbetsplats påverkar arbetsklimatet i hög grad. Vad som uppfattas som en bra chef kan vara individuellt. Men du förtjänar att ha en god relation med den eller de som bestämmer över dig. 

5. Nyfikenhet 
Det här är ett nyckelord 2019. Utan nyfikenhet på omvärlden, kunder, beteenden, nya idéer, tankar och problem går det inte att utveckla nya tjänster och produkter. Lika viktigt är det att vara nyfiken på människor inom den egna organisationen - medarbetare, deras drivkrafter och vad som motiverar dem. 

 

För dig som är sugen på ett nytt jobb kan du connecta med PreOption. Då får du en prenumeration på lediga tjänster och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor när du registrerar dig så hör vi av oss via mejl när vi hittar din match.

Albin Mannberg