5 egenskaper arbetsgivarna i Norrland letar efter

 

Engagerad och driven?
Grattis – då har du stora chanser att hitta ditt drömjobb i Norrland.
Här är de egenskaper som arbetsgivarna letar efter mest.

PreOption har snabbt blivit en av Skellefteås största digitala samlingsplatser för arbetstagare och lokala arbetsgivare. Just nu finns massor av spännande tjänster ute på preoption.se. Och speciellt en egenskap är extra efterfrågad av arbetsgivarna. Fyra av fem arbetsgivare söker människor med ett högt driv.
– Det är tydligt hur inställningen är det viktigaste, säger Albin Mannberg, vd på PreOption.

Föränderlig värld
En förklaring är den snabba utvecklingstakt som många företag i Norrland befinner sig i. Inte minst inom IT-branschen där nya programmeringsspråk och tekniska lösningar är vardag. Men de flesta branscher lever i en väldigt föränderlig värld.  
– Som arbetstagare behöver du vara på hugget, nyfiken och ha en vilja att lära dig nya saker. Har du de egenskaperna är du väldigt het på arbetsmarknaden. Då kan du ha hål i ditt CV, men ändå chansen att få ditt drömjobb.
Albin Mannberg ger ett konkret exempel.
– Visa att du har driv genom att till exempel förbereda dig väl inför en arbetsintervju. Ställa första frågan, läs på om företaget innan och kom med förslag och idéer på vad du kan tillföra i företaget.  

Satsar på utveckling
Att företag matchar personlighet mot sina lediga jobb rimmar även med hur många arbetstagare vill ha det. Då ökar chanserna att matchas in på ett jobb som man brinner för och som ger utveckling.
– Är du bara driven satsar många av våra arbetsgivare hårt på internutveckling. Det går att göra en väldigt intressant karriär hos de flesta av de företag vi erbjuder tjänster hos.   

Preoption.se har just nu massor av spännande tjänster ute. Till exempel hos företag som Autotech, LEAB, Complit och Wikan Personal. Kolla in dem här: www.preoption.se/lediga-jobb

Här är de egenskaper som arbetsgivarna i Norrland mest efterfrågar:  

 • Ett högt driv
  Med engagemang och motivation kommer du väldigt långt.

 • Entreprenörsanda
  Idérikedom står högt i kurs.

 • Social kompetens
  Förmågan att samarbeta med andra kan vara avgörande för att få de bästa jobben.  

 • Flexibel
  I en föränderlig värld är det ofta en fördel att vara mångsidig och anpassningsbar.

 • Ansvarsfull
  En egenskap som alltid har rankats högt, och som fortsätter att göra det även under 2019.


För dig som är sugen på ett nytt jobb går det att connecta med PreOption. Då får du en prenumeration på lediga tjänster och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor när du registrerar dig så hör vi av oss via mejl när vi hittar din match.
Connecta här.

 
Albin Mannberg