Lediga jobb i Skellefteå – kolla om du är redo att söka

 

Sugen på att byta jobb? 
Var femte svensk funderar på samma sak. 
Här är vanligaste orsakerna till det – och 12 nya jobb i Skellefteå att kolla in. 

Brist på utveckling och nya utmaningar är ett av de vanligaste motiven till att vilja byta jobb. En undersökning av Trygghetsrådet visar att nästan två miljoner svenskar funderar på att hitta en ny arbetsgivare. 

– Vi upplever att det är liknande förhållanden i Skellefteå, säger Albin Mannberg, vd på preoption.se som är en digital samlingsplats för arbetstagare och lokala arbetsgivare. 

Fler orsaker
De första åren på en arbetsplats finns det ofta väldigt mycket nytt att lära sig. Men allt eftersom att tiden går upplever många inte tillräcklig stimulans. Samma arbetssätt, rutiner, kollegor och system kan få dig att bli less. Då är det läge att söka sig till ett nytt ställe.
– Andra vanliga faktorer är folk vill ha högre lön, att de inte känner sig uppskattade eller att deras nuvarande jobb är alltför stressigt.

”Sitt inte av tiden”
PreOption varnar dig för att ”sitta av tiden”. Det kan vara tungt för självförtroendet att arbeta med något som inte utvecklar dig. Då ökar riskerna för att du inte gör ett bra jobb som vidare kan ge dig dåliga referenser i framtiden. 

Preoption.se har just nu massor av spännande tjänster ute. Till exempel på Skellefteföretag som Brokk, Fastec, Autotech, Ricoh IT Partner och Plastex. Kolla in dem här: www.preoption.se/lediga-jobb


Checklista: 5 varningstecken – då vet du att det är dags att byta jobb: 

 • Glöden är borta
  Alla dagar är inte roliga. Men om passionen inte funnits där under en längre tid kan det betyda att du inte finner arbetet tillräckligt stimulerande. 

 • Du bryr dig inte längre
  Vi behöver alla känna oss värdefulla och att vi gör något som har betydelse på vår arbetsplats. Är det inte så för dig? Börja scrolla jobbannonser.

 • Du tittar på klockan
  Tick, tack, tick, tack. Tiden går sakta när du har tråkigt. Ingen vill ha ett jobb som bara går ut på att vänta på när du kan gå hem igen. 

 • Du har för lite i lön
  Pengar är inte allt. Vi vet. Men en av de vanligaste orsakerna till att folk söker nytt jobb är för att de är missnöjda med lönen. Och de som byter jobb med jämna mellanrum har generellt sett en högre löneutveckling än de som stannar länge på en arbetsplats.

 • Du känner dig stressad
  Visst kan arbetsbördan vara för hög ibland. Så är det på många arbetsplatser. Men inte var och varannan dag. De flesta vill ha mycket att göra, men inte så att det påverkar din hälsa. Då finns det så många andra bättre arbetsplatser att vara på. 


Du som är intresserad av lokala möjligheter kan prenumerera på yrkeskategorier och arbetsgivare som är skräddarsydda för dig. Svara på fem frågor så hör vi av oss via mejl när vi hittar lediga jobb som matchar dig.

Albin Mannberg