No Plan B

No plan B startade sin verksamhet under 2014 och är en entreprenörsskola som utbildar entreprenörer och företagare. De hjälper entreprenörer att skapa ett framgångsrikt företag, och att utvecklas. Deras utbildning lär dig allt du behöver kunna för att starta och driva ett företag. Utbildningen är ett läsår, och på mer än heltid. Det ställs mycket höga krav på dem 8 elever som antas till utbildningen. Minst två av eleverna som fullföljer utbildningen erbjuds delägarskap i ett av skolans många olika företag. Detta företag får man sedan driva som sitt eget, med målet att efter fem år vara majoritetsägare i ett lönsamt tillväxtföretag - helt utan någon annan investering än sitt eget arbete.

No Plan B fokuserar på viljestyrka och personlighet, och tror att dessa egenskaper är viktigare för att lyckas än utbildning, betyg, ålder, kön och ursprung. Utbildningen består av föreläsningar och övningar samt praktik och arbete. Skoldagarna börjar klockan 7 på morgonen och pågår fram till klockan 19 på kvällen, förutom fredagar då man slutar klockan 13.

Ute hos företag får man möjlighet att genomföra riktiga arbetsuppgifter och uppdrag, och på skolan gör man verklighetstrogna simuleringar. Detta för att man ska få de färdigheter och insikter som man behöver för att lyckas som entreprenör. Utbildningen är kostnadsfri men utan lön, och den är heller inte studiemedelsberättigad. Omkostnaderna kan finansieras med Handelsbankens eller Swedbanks studielån, som är speciellt utvecklade för No Plan Bs elever. Alternativt kan man jobba extra under utbildningen, vilket är meriterande.

Ansökan till entreprenörsskolan 2018 är öppen, och du kan söka fram till och med 13 maj. Utbildningen startar 27 augusti. Detta gör du på www.NoPlanB.se

På sportlovet har du som går tredje året på gymnasiet möjligheten att besöka entreprenörsskolan under två dagar för att lära dig mer om utbildningen. Din vilja ska vara hög, därför går du också från 07:00-19:00 i två dagar tillsammans med 5 andra gymnasieelever.