Fastec

Fastec grundades från första början 1946 med namnet Lövgren & Wikström, vilket sedan ändrades 1962 till namnet Alfred Lövgrens Byggnads AB. Tio år senare ändrade de kurs utvecklade nya produkter såsom förtillverkade virkestorkar och portar men även ett byggsystem för industrilokaler.

Först 1978 kom namnet Fastec med i bilden samtidigt som man började med en ny affärsidé. En franchisemodell togs fram som innebar att man skulle erbjuda nyckelfärdiga anläggningar som specialiserades inom olika nischer. Specialisering skapade lönsamhet, samt att man genom arbetet med en franchisemodell fick fördelar av att kombinera det stora Fastec med mindre företags närhet till marknaden och lokala anknytning.

Under 90-talet var vi i Sverige drabbade av en tuff lågkonjunktur som efterföljdes av en kraftig expansion med handelsetableringar i den senare uppgången. Butiker som Bauhaus och Elgiganten öppnades och Fastec kallades för ”Sveriges främsta butiksbyggare”. Idag byggs även till exempel industri- samt idrottshallar vilket blivit framgångsrika produkter för Fastec.

Under det förra räkenskapsåret gjorde man en rekordomsättning på 1420 miljoner kronor i och med stora upphandlingar av idrottshallar i Stockholm och Västerås.
Det arbetar totalt ca 130 inom företaget men fler utanför sysselsätts också. Arbetsområdena är många med allt från marknadsföring och ekonomi till projektering och liknande.